Highlighted

Droid Turbo 2 not seeing one Message+ response

Sr. Member

Yesterday morning I was texting (MMS) with my two son's and exchanges were fine, complete.  I went for a drive with my phone connected to my Ford Escape with Android Auto.  At some point during the drive I was notified there was a text message, but I couldn't get Android Auto to play it so just 'cleared' the notification.  When I got home several hours later, on my iPad I found a Message+ response from my son that he was quarantined at home, received during the time I was on the road.  I went back to my phone and the message still was not there. I uninstalled/removed updates and reinstalled it but the 'quarantine' response still doesn't show up. I logged into the desktop web page access and the 'quarantine' response IS THERE. 

Why or what would cause my Droid Turbo 2's Message+ app not be displaying a particular message in a string of messages?  Doesn't it get the messages from the server when the app starts up as the web page access would or the iPad app?

...Just another VZW customer...trying to offer some assistance...
0 Likes
1 Solution

Correct Answers
Highlighted

Re: Droid Turbo 2 not seeing one Message+ response

Sr. Member

UPDATE:

   Working with Andy at Tech Support, we found that doing a Conversations->Settings->Account->Restore Messages-> Restore from Online caused my phone to re-sync messages with the server and the problem MMS message now shows up.  It looks like Android Auto/Ford Sync not being able to Play the incoming message somehow caused my phone to lose the message instead of completing the sync-with-the-server process.  Maybe they have an issue with MMS messages and I'll be monitoring my messages when in my car to see if there are SMS/MMS differences.  I've posted this issue on the Google Android Auto Forum to see what comes up there.

Maybe this will help others with similar issues.

...Just another VZW customer...trying to offer some assistance...

View solution in original post

0 Likes
Highlighted

Re: Droid Turbo 2 not seeing one Message+ response

Sr. Member

UPDATE:

   Working with Andy at Tech Support, we found that doing a Conversations->Settings->Account->Restore Messages-> Restore from Online caused my phone to re-sync messages with the server and the problem MMS message now shows up.  It looks like Android Auto/Ford Sync not being able to Play the incoming message somehow caused my phone to lose the message instead of completing the sync-with-the-server process.  Maybe they have an issue with MMS messages and I'll be monitoring my messages when in my car to see if there are SMS/MMS differences.  I've posted this issue on the Google Android Auto Forum to see what comes up there.

Maybe this will help others with similar issues.

...Just another VZW customer...trying to offer some assistance...

View solution in original post

0 Likes